Poolrenovering

Visste du att du kan renovera din gamla pool med en ny pool inuti?

Vi får varje år flera förfrågningar om att renovera gamla pooler. Det kan vara enklare åtgärder där det räcker att byta ut poolduken, men i vissa fall är även stommen skadad av fukt, skadedjur etc.

Då kan man med fördel utnyttja den gamla poolens stomme till att lägga i en ny pool inuti. Det är avsevärt billigare än att riva den gamla stommen och börja om på nytt.

Vi kommer gärna ut och besiktigar er gamla pool och föreslår lämplig åtgärd.


 

Anlägga ny pool i den befintliga

Om man väljer att anlägga en ny pool i den befintliga är de mest lämpade poolerna de som är förtillverkade i fabrik.

Vi har två sorter att välja på. Från vår tillverkare Niveko säljer vi pooler i polystone, vilket är en termoplastprodukt och där varje pool projekteras efter varje enskild kunds önskemål och behov.

En Niveko-pool kan man få i over overflow-utförande, för att se Nivekopooler klicka här.

Vi har också glasfiberpooler från Luxepools. Dessa kan man få i ett antal olika varianter, även med specialkulör med tredimensionell effekt, för att se Luxepools sortiment klicka här

 

Förberedelsearbete

När man har valt sin poolmodell börjar vi att förbereda arbetet med att riva ut den gamla linern och kontrollera botten. I vissa fall måste man komplettera med en ny dränering.

När detta är klart lyfter vi i den beställda poolen i den gamla poolen. När poolen är på plats är det dags att återfylla mellan den nya och gamla poolen. Vid installation av glasfiberpoolen återfyller vi med sand.

Välkommen att kontakta oss för mer information och rådgivning!

Att lägga in din nya pool inuti den gamla kan vara ett bra alternativ och avsevärt billigare än att börja om på nytt.